Aktuellt

Vi söker Konstruktör

23 juli 2019

Groth Kaross AB har traditioner från tidigt 50-tal, och har sedan starten 1952 successivt renodlat verksamheten till att omfatta skåpbyggnationer i sandwichkonstruktion för alla typer av lastbärare (lastbilar, släpvagnar, containrar etc). Groth Kaross AB som sysselsätter 50 anställda och konsulter, är beläget på soliga ostkusten i Kalmar län och Mönsterås kommun, alldeles intill Europaväg 22. 
Groth Kaross AB ingår i SKAB-gruppen, Specialkarosser AB, Skandinaviens ledande lastbilspåbyggnare med 270 anställda. I SKAB-gruppen 
ingår Specialkarosser AB (SKAB) i Ätran, Lagab AB i Laholm, Groth Kaross AB i Mönsterås, samt SKAB Norge AS i Oslo. 
Se även www.specialkarosser.se - Special är vår standard! 
 

Groth Kaross söker en Konstruktör

Vi ser en ökad efterfrågan på våra specialbyggnationer och söker därför en engagerad konstruktör med marknadsintresse och en rejäl portion drivkraft! 

Som konstruktör hos oss får du jobba med både nya kunder/nya projekt och befintliga kunder. Du kommer att jobba nära vår chefskonstruktör som har över 25 års erfarenhet i branschen som du kan lära och få stöttning av. 

Tillsammans med kunder och kollegor gör vi varje projekt unikt och anpassat efter önskemål. Du arbetar nära våra projektledare och hantverkare och en arbetsdag kan bestå i att lösa mekaniska problem eller illustrera designlösningar. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att konstruera fordonslösningar, hitta praktiska lösningar på problem tillsammans med våra duktiga hantverkare och att delta i kundmöten. Med tiden kommer du också att leda dina egna projekt. 

Vi ser att du som söker är en glad och social person med viljan att lära och förmåga att vara lagspelare, samt även driva projekt individuellt. 

Vi kräver att du som söker har: 

. Kunskap om mekanik, hydraulik och pneumatik. 
. Goda kunskaper i CAD 3D och 2D. 
. Förmågan att kunna visualisera mekaniska lösningar tillsammans med kund och kollegor. 
. Konstruktörsutbildning samt gärna några års erfarenhet. 
. En positiv drivkraft och vilja att tillsammans med medarbetare prestera i absolut toppklass i ett framåtinriktat bolag.


Du är placerad på vårt kontor i Mönsterås. Periodvid ingår en del resor utanför länet. 
Tillträde enligt överenskommelse. 

Ytterligare information kan ges av vår rekryterare Bengt Åke Salsgård, PersonalByrå Väst/PBV tel 0707-96 40 93

Din intresseanmälan vill vi ha senast 15 september 2019

Länk till platsannons